luni, 6 decembrie 2010

Shhhh... Hear it.


vIsez
Uit
♥ z
Bor
♥ gandEsc
Simt
♥ asCult

Viseaza ziua de maine, chiar daca e aproape. Nu o lasa sa ti se arate. E mai trista in realitate. Nu lasa acea realitate sa te domine. Sa te uzeze. E decembrie. E frig si e trist. E trista vremea. Nu, soarele nu iti va mai mangaia fata maine dimineata, cand iti vei scoate nasul pe geam. Si da, tigarea o vei fuma cu geaca pe tine, chiar daca esti pe balcon, si nu afara. Eu visez eterna vara. Visez soarele atotputernic si astept luna iunie cu pasiune. Viseaza-ti idealurile. Da, pentru mine e doar unul din ele. Visez viata uneori si mi-o modelez prin ce traiesc. Imagineaza-ti ca am viata perfecta. Realizeaza ca, datorita modului de a gandi, chiar o am.

Uita. Uita persoanele care nu te fac sa zambesti, persoanele cu care nu razi, persoanele care te enerveaza. Uita-l daca nu te merita, uita-ti "prietenii" daca ti-au infipt si o singura data cutitul in spate. Prima data au riscat, a doua oara merg la sigur, crede-ma. Si o vor face si a doua oara. Uita dojenelile mamei si mustrarile tatei. Viata e scurta, vei regreta rebeliunea ta infima. Uita de fapt tot ceea ce nu te face sa zambesti.

Zboara figurativ spre o lume mai buna. Gandurile tale vor puterea de a zbura permanent, permite-le. Nu incerca sa zbori la propriu, te vei trezi cu dureri. Proprii. Dar lasa-ti subconstientul sa zboare. Sa zburde liber spre paradis. Cauta-ti paradisul zburand. Ma anunti cum e. Senzatiile iti apartin. Imi vei multumi.

Gandeste-te ca maine nu vei mai putea da timpul inapoi. Gandeste-te ca faci parte dintre oamenii fericiti ai acestei planete, carora nu le lipsesc decat mofturile. In timp ce citesti asta, ai un acoperis deasupra capului, nu ingheti de frig si nici nu ai nevoi fiziologice de nestapanit. Ai langa tine oamenii care te iubesc, uita-te in jurul tau. Gandeste-te cat esti de norocos. Gandeste-te ca maine ai sa regreti o zi pierduta, chiar daca este ziua de azi. Gandeste inainte si nu lasa nicio clipa sa nu fie traita la maxim.

Simte-te bine cu cei din jurul tau. Simte-le caldura si dragostea. Simte clipa si vantul cand iti rascoleste parul. Simte frigul si caldura caminului tau. Simte caldura bratelor unei imbratisari. Simte viata. De fapt, stii ce? Simte-te bine. Oriunde. Oricand. Cu oricine. Permite-ti acest lux.

Asculta susurul apei. Asculta ciripitul pasarelelor si suieratul vantului. Asculta sfaturile prietenilor si mustrarile parintilor. Asculta bancurile prietenilor si declaratiile baietilor. Asculta complimentele cu subinteles si plangerile celor mai apropiati tie. Asculta viata. Insist asupra vietii, stiu, dar e cea mai importanta. Asculta-ma pe mine, macar acum.

Si in sfarsit... descopera-mi "subintelesul" de aici, si vei invata lectia cea mai importanta. Si astfel foloseste acel lucru pentru familie, prieteni, pasiuni si tot ce te inconjoara. Si pentru viata, ca daca nu folosesti acest lucru intai, nu le folosesti indeajuns de bine pe celelalte.

Visez, uit, zbor, gandesc, simt, ascult. Si in final... ♥

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu