duminică, 21 septembrie 2014

saysomething

"And I... will swallow my pride."

Stii ce trebuie sa intelegi tu? Ca faci rau. Si nu stiu daca o faci intentionat sau pur si simplu asta te defineste pe tine ca om. Te hranesti din sufletele altora. Si faci chestia asta pana la epuizare.
Poti sa spui cate persoane ai ranit? Cate persoane care candva iti implorau atentia te mai au in lista de prieteni? Cate mesaje mai primesti noaptea? Cate ai mai salvat in ultimul timp? Cati iti mai raspund, in tentativele tale de a adormi cu cateva mesaje necitite? Cate melodii de suflet (pozitive) ai primit?
Vezi tu... te feresti mereu de karma, dar nu ii acorzi sansa sa iti ofere raze de soare.
Si stii ce, domnisoara? Iti vorbesc in numele tuturor celor pe care ne-ai dat la o parte. Care nu am primit nici macar o sansa sa iti aratam ca mai exista si altceva dincolo de frica. Frica aia idioata pe care o porti imediat ce auzi o urma de sentiment. 
Suntem multi. Si suntem intrigati. Si, crede-ne, nu te mai vrem in preajma. Pentru ca faci rau.
Te-ai hranit cu sufletele noastre ca apoi sa ne dai un mesaj obscur, intr-o seara tarzie, doar ca sa te asiguri ca mai suntem acolo.
Si replica "Tu? Tu n-ai suflet. Ai inima de gheata." - daca ai reusit sa o smulgi de la cel din cauza caruia pretinzi ca ai devenit asa, imagineaza-ti cate ti-am fi spus noi. Nu esti capabila sa iubesti. Si nu cred ca vrei. Esti o persoana foarte complicata. Si multi dintre noi au incercat sa te descifreze. 
Stii ce? Noi am renuntat la tine. Tu ne tii pe toti in stand-by. In caz ca in vreo seara, singuratatea te acapareaza, arunca-ti telefonul pe geam. 
E atat de tragic ca niciodata n-am putut sa iti spunem cuvinte grele. Si niciodata nu putem sa ne abtinem sa nu iti raspundem. Esti o persoana frumoasa, dar delicios de complicata. 
Cate "te iubesc" ai auzit in miez de noapte? La cate ai raspuns? Cate mesaje ai lasat deoparte, pretinzand ca dormeai si la cate apeluri ai preferat sa nu raspunzi? De ce fugi? De ce alergi dupa noi si cand reusesti sa ne prinzi, ne dai la o parte? Ce fel de joc murdar joci? 
Ai tu ceva-ul ala al tau. Nu arati ca un model de la Victoria's Secret, dar faci omul sa se gandeasca de doua ori inainte sa iti spuna ceva. 
Cat o sa te mai joci de-a dragostea? Chiar meritam? 
Si sa-ti mai spun ceva. Ti-am intalnit piatra de temelie, cea de la care ai inceput sa fii un astfel de om rece. Ghici ce? Si pe el l-ai ranit. Cu mana pe inima iti spun ca, atunci cand l-am intrebat de tine, avea aceeasi privire pe care o avem noi atunci cand ne amintim de tine. Cat o sa mai faci pe victima, cand tu si numai tu esti recele absolut? Numeste-mi o singura persoana care isi va aduce aminte de tine cu zambetul pe buze.
Stii ce esti tu? Cea de care mi-a spus mama atunci cand vroia sa ma protejeze sentimental, atat cat ar fi putut. Stereotipul femeii de care trebuie sa te feresti in viata.
Ai spus in gluma ca, daca ai fi dat de prietenii tai in alte circumstante, i-ai fi invatat ce inseamna sa joci un om pe degete. ASTA FACI DE ANI DE ZILE. 
Draga noastra, esti un om pustiu de mult timp. Ascunzi rautate dupa zambetul ala pervers, si goliciune in spatele cuvintelor nespuse. 
Am invatat toti de la tine. Recunoastem, ai multe lectii de predat. Doar... incepe sa ti le predai tie. Renunta sa ne mai tratezi ca pe jucarii.
Investeste in oameni pozitiv. Lectiile de viata pot fi date si intr-un fel placut, sa stii.
Vorbesc in numele tuturor celor care nu au avut nicio sansa in fata ta. 

Esti un om minunat, Sandra. Incearca sa lasi aceasta impresie asupra lumii. 

2 comentarii:

  1. Si despre cine este vorba? Ca am citit de 2 ori si am o candidata dar nu sunt sigur.

    RăspundețiȘtergere